lang="en-US"> Bråkete leker og grensesetting | Famlab.no
Famlab.no

Bråkete leker og grensesetting

Bråkete leker og grensesetting
Psykiske lidelser hos barn

Forskningssjef Jørn Martin Steenhold, pedagog Hanne Grete Gammelsæter, sjefingeniør Trine Torgersen og daglig leder i famlab Hans Holter Sohjell, har blitt intervjuet av Dagbladet om bråkete leker og barns lek og utvikling.

Lyd er en naturlig del av barns lek, og leker som spiller musikk og lager lyder av forskjellige slag er ofte svært populære hos barn.

Det er imidlertid ikke slik at denne begeistringen deles av alle. Selv om leker med lyder og musikk kan være både morsomme og lærerike for barn er det mange voksne som lar seg irritere av leker med lyd.

Er det slik at barn trenger bråkete plastleker for å lære og utvikle seg? Eller kan de ha det like morsomt og lære like mye ved hjelp av lyder de lager selv, eller med andre typer leker?

 

– Men så godt som alt som er viktig i forhold til barns utvikling, kan man få til uten ulike typer leker med batteri i plast som lager lyd om man trykker på en knapp. Dette er helt klart noe barn ikke trenger, sier Holter Solhjell.

Man må regne med en del bråk og lyder når man har barn i huset, samtidig skal ikke barnets lek gå ut over trivselen til resten av familien.

 

– For en familie er det viktig at alle trives. Og barn bør også lære å ta hensyn til andre, for eksempel ved å lære å dempe lyd, og legge vekk de mest støyende lekene.

Det er også viktig å huske på at lekene skal være trygge for barnet, leketøy skal ikke ha et støynivå som kan være skadelig.

 

Vil du lese mer om bråkete leker og grensesetting? Resten av artikkelen finner du her.

Exit mobile version