hans updated imageHans Holter Solhjell

Daglig leder

Hans Holter Solhjell er daglig leder for Famlab Norge fra og med januar 2009. Jeg driver i tillegg min egen virksomhet, www.foreldrekompetanse.no med fokus på barn og søvn, kommunikasjon og konflikthåndtering, trassalder, gråt og kolikk, og arrangerer førstehjelpskurs om førstehjelp på barn, for foreldre og barnehager.

Min utdannelsesbakgrunn er hovedfag i pedagogikk med videreutdannelse i veiledning. I tillegg er jeg utdannet i kommunikologi, Feldenkraismetoden og kroppsorientert traumeterapi, i metodene Somatic Experiencing, SE, og Trauma Release Exercises, TRE. I TRE er jeg også certification trainer, og tilbyr instruktørutdannelse i TRE.

Jeg har lang erfaring fra undervisning og veiledning, og har blant annet undervist i psykologi ved Politihøyskolen i Oslo. «Mitt engasjement for barns utvikling og foreldre-barn relasjoner springer ut av mitt eget arbeide med terapeutiske prosesser og egenterapi over en periode på 15 år, pluss en generell interesse for læringsprosesser, selvutvikling, kommunikasjon og konflikthåndtering, organisasjon og ledelse, mm”.

Under finner du noen intervjuer med meg, og artikler jeg har skrevet.

Våre kurs i tiden fremover

KOMPETENTE VOKSNE

Famlabs seminarleder grunnutdannelse over 8 dager. For deg som ønsker en fordypning i relasjoner med barn, i familer, barnehage og skole.
Du får også tilgang til alle våre seminarmanualer og presentasjoner. Les mer her.

 

EKSPLOSIVE BARN

Problemløsning Gjennom Samarbeid. Seminar med Professor Ross Greene.

Modul I torsdag 2. november 2017.
Modul II datoer kommer, for 2018.

Les mer her.

 

Famlab kurshelg

Evnerike barn, konflikter mellom barn, barn og traumer, minoriteter i barnehagen. Les mer her.

 

Foreldre kurshelg

Våre populære kurshelger for foreldre, og deg som jobber med barn. Kurs om barns selvfølese, kommunikasjon og konflikthåndtering mm. Les mer her.

 

Barns selvfølelse

Om forskjellen på ”selvfølelse” og ”selvtillit” og betydningen av begge. Hvordan styrke barns selvfølelse. Les mer her.

 

BARN I BALANSE

Mindfulness med barn og unge. Kurs over 2 dager med Anne Sælebakke. Empati og mindfulness i praksis, hjemme, i barnehage og skole! Les mer her.

 

Førstehjelpskurs for småbarnsforeldre

Kurs hver måned i Oslo. Les mer her.

 

Kontakt oss