FB

Foreldreveiledning

 

Familieterapi og coaching.

     

Foreldreveiledning

 

Familieterapi og coaching.

 

Vi får ofte spørsmål om vi kan anbefale foreldreveiledere eller terapeuter som jobber med utgangspunkt i Famlab’s og Jesper Juul’s filosofi og verdigrunnlag. Her finner du oversikt over veiledere, coacher og terapeuter som har tilknyttning til vårt nettverk. De jobber med ulike typer problemstillinger, metoder og tilnærminger som i utgangspunktet er kompatible med Famlab’s verdigrunnlag og filosofi. De har også gjennomført Famlab’s seminarlederutdannelse, i tillegg til å ha andre utdannelser innen foreldreveiledning, coaching eller som terapeuter, og erfaring fra å jobbe i disse rollene. Som ved all veiledning, coaching eller terapi er det viktig at det er en god personlig match mellom de ulike partene.

Vi har ikke mulighet til å personlig anbefale hvem fra listen du bør velge. Det vi kan si er at hver enkelt har relevant utdannelse, praktisk arbeidserfaring, er engasjert i å bidra til mennesker utvikling og deler vårt verdisyn og filosofi. Vi anbefaler at du leser mer på deres nettsider om de enkelte, hva de tilbyr, har erfaring med, og eventuelt også avtaler en time for å finne ut om du finner en som er en god match for deg eller ikke. Under finner du en oversikt basert på hvor den aktuelle veileder eller terapaut holder til. Om det ikke er praktisk for deg å komme til veiledning da du bor for langt unna, du har aleneomsorg for barn el. er det mulig å få veiledning via internett, ved bruk av Skype, som har tale og videofunksjon. Ta da kontakt med Famlab via epost. For alle andre spørsmål relatert til veiledning kontakter du den enkelte veileder.

Oslo og omegn

Hans Holter Solhjell.

Hans er pedagog med hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Han har også videreutdanning i veiledning, Kommunikologi, traumeterapi, Feldenkraismetoden mm. Han gir veiledning i forhold til kommunikasjon og konflikthåndtering i alderen 2-12 år, gråt og kolikk i spedbarnsalderen og kommunikasjon og barns språklige, sosiale og emosjonelle utvikling. Du kan lese mer om dette her,  https://www.foreldrekompetanse.no/foreldreveiledning/ . Hans Holter Solhjell tilbyr også veiledning over internett, via Skype, om det ikke er praktisk for deg å komme til kontoret. Veiledning kan også foregå på engelsk.

 

Grete Lillian Moen

Grete Lillian Moen er klinisk barnevernspedagog/familieterapeut med spesialisering innen barn- og unges psykiske helse. Hun har jobbet med barn, ungdom og familier i mer enn 25 år, og har erfaring fra ungdomspsykiatri, akutt barnevern, fosterhjem og beredskapshjem, forebyggende arbeid, grupper for barn m.m. I 2009 ga hun ut boken “Barns møte med psykisk lidelse, en datters historie” og i 2016 kom boken “ Jeg trenger noen å være glad i – møter mellom mennesker og utvikling av profesjonell kompetanse”. Begge bøkene på Cappelen Damm Akademiske.

Jeg tar imot barn, ungdom og foreldre til samtale og veiledning i hyggelige lokaler på Bekkestua, men har også anledning til å komme hjem til dere. Jeg har mer enn 25 års erfaring med arbeid med barn, unge og deres familier. Som familieterapeut er jeg opptatt av at den enkeltes stemme kommer frem, og at fokuset er på mestring og utvikling.

Ingrid Prøsch.Ingrid Prøsch jobber med veiledning av gravide gjennom DinDoula, og med veiledning av foreldre gjennom Tilknytningspedagogene. Prøsch er utdannet fagpedagog (cand. paed.) fra Universitetet i Oslo og er mamma til tre barn. Prøsch har etterutdannelse i tilknytningspedagogikk (API-leader fra Attachment Parenting International), er International Editor i magasinet The Attached Family, har Doulautdannelse fra Norsk Doulaforening og har erfaring som ammehjelper i Ammehjelpen. Veiledningstemaene spenner bredt, og rommer de fleste tema småbarnsforeldre er opptatt av, blant annet fødsel, amming, søvn, søskensjalusi, barnehagetilvenning, ekte kommunikasjon og balanse i familien. Les mer her.

 

Bergen

Anne Kristin Schønning.

Anne Kristin Schønning er utdannet barnevernpedagog med videreutdanning i familieterapi. Hun har også videreutdanning i klinisk arbeid med par og seminarleder utdanning under ledelse av Jesper Juul. Hun har drevet Samtalepartnerne i syv år og tilbyr  foreldreveiledning, familieterapi, parterapi og individuelle samtaler for barn, unge, voksne og eldre. Hun kan veilede på både engelsk og spansk om ønskelig. Du kan lese mer her www.samtalepartnerne.no.

 

Våre kurs i tiden fremover

EKSPLOSIVE BARN

Problemløsning Gjennom Samarbeid. Seminar med Professor Ross Greene.

Kurs med Ross Greene.
Modul 1: Mandag 15. august kl. 08.30 – 16.00.
Modul 2: Tirsdag 16. august kl 08.30 – 16.00.

Les mer her.

 

Veilederutdanning

Kommunikasjon og konflikthåndtering i relasjoner med barn. Veilederutdanning 12 dager over et år. Les mer her.

 

Konflikter i relasjoner med barn

Kurs for foreldre og deg som jobber med barn. Les mer her.

 

Foreldrekurshelg

Våre populære kurshelger for foreldre, og deg som jobber med barn. Kurs om barns selvfølese, kommunikasjon og konflikthåndtering mm. Les mer her.

 

Barns selvfølelse

Om forskjellen på ”selvfølelse” og ”selvtillit” og betydningen av begge. Hvordan styrke barns selvfølelse. Les mer her.

 

Førstehjelpskurs for småbarnsforeldre

Kurs hver måned i Oslo. Les mer her.

 

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Fyll inn epost og fornavn under.

Du kan når som helst enkelt avregistrere deg fra nyhetsbrevet.

You have Successfully Subscribed!