Jesper Juul i Dagbladet

banner_db_magasinet

Jesper Juuls spalter i Dagbladet Magasinet

Jesper Juul er fast bidragsyter til Magasinet, som er Dagbladets ukentlige lørdagsbilag.

Her er en kronologisk samling av alle hans spalter som har stått på trykk. For å lese hele artikkele må du være registrert medlem her på famlab.no og være innlogget.

Det beste for barna?

Det er vanskelig å vite hva som er best for barna, det som tilsynelatende er bra på kort sikt er kanskje en dårlig løsning på lang sikt. Jeg kunne tenke meg et råd om mine dilemma i forhold til hva som er om ikke best, så iallfall mist skadelig for ungene.Vi har ei jente på 5, og to gutter som er 12 og 13 år gamle. […]

read more

Livets harde skole

Hva skal jeg gjøre når venninnene fryser ut datteren min?Datteren min er en sosialt veltilpasset, omsorgsfull, utadvendt og blid jente med mange venner. Likevel opplevde jeg nylig noe som ga meg en del å tenke på når det gjelder hvordan jeg best kan råde henne i åra som kommer. Datteren min var bedt hjem til ei jente hun er nær venn av. Moren i huset hadde (uten at jeg visste det) også bedt en annen jente hjem til dem. Jeg så med en gang at dette var trøbbel. […]

read more

Opprørsk ungdom

INNLEGG:De siste fem åra har jeg vært alene med mine tre barn. Den eldste har nå sin egen leilighet og er ute av redet.De andre to bor fortsatt hjemme. Yngstemann er 15 år, og i utgangspunktet både pliktoppfyllende og målbevisst. Men siden i sommer har hun vært sur, gretten og tverr. Nå er hun lei av skolen, orker ikke lekser, driter i alt, skulker og lyver.Lyvingen er det verste. Jeg stoler mindre og mindre på henne. I tillegg tar jeg nok dette veldig personlig, fordi jeg blir så skuffet. […]

read more

Raseriet tar overhånd

Innlegg:Jeg er mor til tre barn på henholdsvis fire, tre og et halvt år, med de utfordringer og gleder det medfører. Mannen min har en jobb der han reiser mye og er borte uker av gangen, for så å være hjemme tre-fire uker i strekk. Hverdagene våre er ikke plaget av det jaget som mange andre opplever når de har småbarn. Som oftest har vi den tida vi trenger når vi skal ut døra, enten til barnehage eller andre aktiviteter, vi trenger ikke å «springe etter klokka». […]

read more

Er det håp for oss?

INNLEGGJeg vil lette mitt hjerte med det håp om å få noen gode råd.Jeg og min forlovede har vært sammen i fem år, siden vi begge var 19 år. Vi møttes allerede som sekstenåringer og var bestevenner frem til vi ble sammen og har en god felles vennekrets, som dessverre for tida er spredd over hele landet pga. studier/jobb. […]

read more

Feriefloke

Stedatteren har gjort livet surt for pappas nye kone. Og når hele familien drar på ferie sammen, blir det enda verre.Det nærmer seg sommerferie, men jeg har lest boligannonsene nøyere enn reisesidene de siste ukene. Ferien, som skulle vært familiens samlingspunkt og felles ladestasjon, har blitt nesten uoverkommelig for meg.Som kone nummer to og med et særkullsbarn har jeg svelget flere kameler enn karameller. Barnet og jeg fant fort en god tone (hun var sju). […]

read more

Bestemor til besvær

Svigermor har makta i familien. hun er frekk og forskjellsbehandler barnebarna sine.Jeg har som så mange andre et komplisert forhold til svigermor. Å beskrive svigermor objektivt, er vanskelig, da jeg har et dårlig forhold til henne. Hun er ganske kald, og mange er redde for henne. Hun har aldri sagt hun er glad i noen eller elsker noen. Hun jobber i et sosialt yrke hvor hun møter mange, og har fortalt meg at mange av dem sier de blir stresset av henne. […]

read more

Fra lys til mørke

Som lyn fra klar himmel har datteren på 19 blitt deprimert og tenker på selvmord. Hva kan familien gjøre?For noen måneder siden ble vår datter på 19 år plutselig deprimert. Hun har alltid vært sterk og selvstendig, nesten som Pippi Langstrømpe. Både hun, søsteren og broren har fått muligheter og plass til å treffe egne beslutninger. Datteren vår er både pen og intelligent, og klarer seg fint på universitetet. […]

read more

Mann på avveie

Et vanskelig forhold til foreldrene kan gi et vanskelig forhold til omgivelsene.Barn blir gjerne selv foreldre, oppnår dermed større forståelse for sine egne foreldre, og får derfor sin egen andel av frustrasjoner. Jeg er 49 år og mann, og ser ikke i kortene at jeg selv blir far noen gang. Nøyaktig hvorfor det er blitt sånn vet jeg ikke.Unnskyld at jeg trekker astrologi inn, men det er statistisk signifikant at mitt tegn, vannmannen, har problemer med å påta seg ansvar. Altså det autoritetene mener er riktig.Det gjelder også for meg, og har påvirket min relasjon til min mor. […]

read more

Er det for seint?

Med dette brev får to tenåringsforeldre det jeg vil beskrive som årets julegave, som jeg håper at når fram før jul. Det er ikke ofte verken foreldre eller andre voksne får et så direkte innblikk i en ung sjel:INNLEGG”Jeg leste artikkelen din i Dagbladet 12. november, og lurer på om det er for seint for foreldrene mine å bruke den metoden overfor meg og mine brødre? Jeg er en 17 år gammel jente med brødre på 15 og 9 år. […]

read more

Våre kurs i tiden fremover

KOMPETENTE VOKSNE

Famlabs seminarleder grunnutdannelse over 8 dager. For deg som ønsker en fordypning i relasjoner med barn, i familer, barnehage og skole.
Du får også tilgang til alle våre seminarmanualer og presentasjoner. Les mer her.

 

EKSPLOSIVE BARN

Problemløsning Gjennom Samarbeid. Seminar med Professor Ross Greene.

Modul I torsdag 2. november 2017.
Modul II datoer kommer, for 2018.

Les mer her.

 

Famlab kurshelg

Evnerike barn, konflikter mellom barn, barn og traumer, minoriteter i barnehagen. Les mer her.

 

Foreldre kurshelg

Våre populære kurshelger for foreldre, og deg som jobber med barn. Kurs om barns selvfølese, kommunikasjon og konflikthåndtering mm. Les mer her.

 

Barns selvfølelse

Om forskjellen på ”selvfølelse” og ”selvtillit” og betydningen av begge. Hvordan styrke barns selvfølelse. Les mer her.

 

BARN I BALANSE

Mindfulness med barn og unge. Kurs over 2 dager med Anne Sælebakke. Empati og mindfulness i praksis, hjemme, i barnehage og skole! Les mer her.

 

Førstehjelpskurs for småbarnsforeldre

Kurs hver måned i Oslo. Les mer her.

 

Kontakt oss