Jesper Juul i Dagbladet

banner_db_magasinet

Jesper Juuls spalter i Dagbladet Magasinet

Jesper Juul er fast bidragsyter til Magasinet, som er Dagbladets ukentlige lørdagsbilag.

Her er en kronologisk samling av alle hans spalter som har stått på trykk. For å lese hele artikkele må du være registrert medlem her på famlab.no og være innlogget.

Det beste for barna?

Det er vanskelig å vite hva som er best for barna, det som tilsynelatende er bra på kort sikt er kanskje en dårlig løsning på lang sikt. Jeg kunne tenke meg et råd om mine dilemma i forhold til hva som er om ikke best, så iallfall mist skadelig for ungene.Vi har ei jente på 5, og to gutter som er 12 og 13 år gamle. […]

read more

Livets harde skole

Hva skal jeg gjøre når venninnene fryser ut datteren min?Datteren min er en sosialt veltilpasset, omsorgsfull, utadvendt og blid jente med mange venner. Likevel opplevde jeg nylig noe som ga meg en del å tenke på når det gjelder hvordan jeg best kan råde henne i åra som kommer. Datteren min var bedt hjem til ei jente hun er nær venn av. Moren i huset hadde (uten at jeg visste det) også bedt en annen jente hjem til dem. Jeg så med en gang at dette var trøbbel. […]

read more

Fra lys til mørke

Som lyn fra klar himmel har datteren på 19 blitt deprimert og tenker på selvmord. Hva kan familien gjøre?For noen måneder siden ble vår datter på 19 år plutselig deprimert. Hun har alltid vært sterk og selvstendig, nesten som Pippi Langstrømpe. Både hun, søsteren og broren har fått muligheter og plass til å treffe egne beslutninger. Datteren vår er både pen og intelligent, og klarer seg fint på universitetet. […]

read more

Mann på avveie

Et vanskelig forhold til foreldrene kan gi et vanskelig forhold til omgivelsene.Barn blir gjerne selv foreldre, oppnår dermed større forståelse for sine egne foreldre, og får derfor sin egen andel av frustrasjoner. Jeg er 49 år og mann, og ser ikke i kortene at jeg selv blir far noen gang. Nøyaktig hvorfor det er blitt sånn vet jeg ikke.Unnskyld at jeg trekker astrologi inn, men det er statistisk signifikant at mitt tegn, vannmannen, har problemer med å påta seg ansvar. Altså det autoritetene mener er riktig.Det gjelder også for meg, og har påvirket min relasjon til min mor. […]

read more

Er det for seint?

Med dette brev får to tenåringsforeldre det jeg vil beskrive som årets julegave, som jeg håper at når fram før jul. Det er ikke ofte verken foreldre eller andre voksne får et så direkte innblikk i en ung sjel:INNLEGG”Jeg leste artikkelen din i Dagbladet 12. november, og lurer på om det er for seint for foreldrene mine å bruke den metoden overfor meg og mine brødre? Jeg er en 17 år gammel jente med brødre på 15 og 9 år. […]

read more

Dermed pasta?

Samlingen rundt middagsbordet kan sette foreldres lederskap på hard prøve.Hva gjør man for å få en hyggelig stemning rundt middagsbordet, men likevel få i barna annet enn pasta med ketsjup hver dag? Jeg tenker at jeg ikke skal kommentere spisinga deres, men når jeg har satt fram masse ulike grønnsaker som jeg vet de liker, fisk og pasta, plukker de ut pastaen og ber om ny porsjon pasta. […]

read more

Konfirmisjonen

Det aller viktigste tenåringsforeldre kan gjøre, er å nyte de halvvoksne barna sine – slik de er akkurat nå.Det er straks konfirmasjonstid, og de unge bekrefter dåpsløftet eller markerer på annet vis overgangen fra barn til voksen. I de fleste familier betyr dette at familie og venner samles, med konfirmanten i sentrum. Man spiser og drikker godt, konfirmanten får gaver og foreldrene holder en tale som handler om de 14- 15 åra som er gått.Talen kan være både alvorlig og morsom, og ofte blir den etterfulgt av en sang, et album eller en video med gamle opptak. […]

read more

Syndebukken

Når en femåring ikke trives i barnehagen, er det de voksne som må gå i seg selv.Kjære Jesper Juul. Jeg er en mor til tre barn i alderen 2, 5 til 8 år. I lange perioder trives ikke gutten min på fem år i barnehagen. Han er involvert i mange konflikter, som pedagogene hevder at han forårsaker.Han vil ikke gå til barnehagen om morgenen, spør om det snart er helg allerede på mandager, om han snart kan begynne på skolen, eller om jeg kan være med ham i barnehagen. […]

read more

Den frekke nabogutten

INNLEGGHei, og tusen takk for veldig mange tankefulle og bra artikler! I nabolaget vårt har vi et såkalt «problembarn», som er like gammel som min eldste sønn, fem år. De skal begynne på skolen til høsten og kommer sannsynligvis i samme klasse.Nabogutten er frekk i kjeften både mot folk han kjenner og fremmede. Han gjør stadig ting han ikke har lov til (for eksempel sykle alene over en sterkt trafikkert vei, der det ikke er fotgjengerfelt), uten at det får særlige konsekvenser. […]

read more

Hvordan elske et offer?

INNLEGG:Jeg er enslig mor til tre tenåringer etter et samlivsbrudd for to år siden. Min eks og jeg samarbeider utmerket, vi har hele tiden vært enige om å sette barna først og det har hjulpet oss å holde fokus. For et halvt år siden møtte jeg en veldig trivelig mann som jeg innledet et forhold til. Han har barn på samme alder som mine, og når vi er sammen er vi som en stor lykkelig familie. Vi har vært utrolig heldige på den måten. […]

read more

Våre kurs i tiden fremover

KOMPETENTE VOKSNE

Famlabs seminarleder grunnutdannelse over 8 dager. For deg som ønsker en fordypning i relasjoner med barn, i familer, barnehage og skole.
Du får også tilgang til alle våre seminarmanualer og presentasjoner. Les mer her.

 

EKSPLOSIVE BARN

Problemløsning Gjennom Samarbeid. Seminar med Professor Ross Greene.

Modul I torsdag 2. november 2017.
Modul II datoer kommer, for 2018.

Les mer her.

 

Famlab kurshelg

Evnerike barn, konflikter mellom barn, barn og traumer, minoriteter i barnehagen. Les mer her.

 

Foreldre kurshelg

Våre populære kurshelger for foreldre, og deg som jobber med barn. Kurs om barns selvfølese, kommunikasjon og konflikthåndtering mm. Les mer her.

 

Barns selvfølelse

Om forskjellen på ”selvfølelse” og ”selvtillit” og betydningen av begge. Hvordan styrke barns selvfølelse. Les mer her.

 

BARN I BALANSE

Mindfulness med barn og unge. Kurs over 2 dager med Anne Sælebakke. Empati og mindfulness i praksis, hjemme, i barnehage og skole! Les mer her.

 

Førstehjelpskurs for småbarnsforeldre

Kurs hver måned i Oslo. Les mer her.

 

Kontakt oss