FB

Alle våre kurs

Famlab tilbyr flere ulike utdannelser, kurs, foredrag og seminarer.

Ønsker du et kurs eller foredrag til din

barnehage, skole, foreldremøte eller arbeidsplass?

Da er våre kurs et godt alternativ. De fleste av kursene varer i to til tre timer, men du kan også få kortere eller lengre opplegg. Vi kan også skreddersy opplegg etter deres behov, eller lage opplegg som går over flere ganger. Dette gir en fin mulighet til oppfølging og refleksjon over egen situasjon og praksis.

Ønsker du å bestille et kurs fra oss eller har spørsmål er det bare å ta kontakt via kontaktskjemaet.

famlab alle vare kurs

Oversikt over våre tilbud:

happy fVi arrangerer kurs og utdannelser om temaer relatert til relasjoner og barns utvikling. Dette er tema som er relevante og viktige både i familier, barnehager og skoler.  Man kan melde seg på både som privatperson eller fagperson.

Vi tilbyr foredrag og kurs barnehager, skoler, foreldregrupper, institusjoner, organisasjoner av ulike slag, kommuner og bedrifter. På denne siden får du oversikt over de kursene vi tilbyr og som kan bestilles fra oss.

Famlabkurs basert på Jesper Juul’s filosofi.

Mange av våre kurs om barns utvikling, familier, relasjoner og oppdragelse er basert på Jesper Juuls forfatterskap og filosofi. Famlab er også grunnlagt av Jesper Juul og er en internasjonal organisasjon i over 20 land.

Alle kursene kan tilpasse til deres behov og interesser. Her er en oversikt over disse kursene.

Kurs for barnehager, skoler, organisasjoner og bedrifter.

Her finner du kurs du kan bestille til din barne, skole eller lignende.

BARNS SELVFØLELSE

Om forskjellen på selvtillit og selvfølelse, betydningen av begge. Lær hvordan du kan styrke ditt barns selvfølelse!

Les mer her

KUNSTEN Å SI NEI !

 

Kurs om grensesetting i relasjoner med barn.

Les mer her

Voksen ledelse i relasjoner med barn

Kurs om voksen ledelse, som også støtter barns læring, vekst og utvikling.

Les mer her

Seminartemaer og datoer i tiden fremover

Her finner du oversikt over kurs og utdannelser det er mulig å melde seg på.

EKSPLOSIVE BARN

Problemløsning Gjennom Samarbeid.

Kurs over 2 dager med Professor Ross Greene!

Famlab konferansen!

Konferansen ble tatt opp og du kan fremdeles kjøpe opptakene!

Se deg spennende programmet her, og registrer interesse for vår neste konferanse!.

KONFLIKTER MED BARN.

Opplever du konflikter og krevende situasjoner du gjerne vil løse bedre? Da er dette kurset for deg.

Veilederutdanning

Vår utdanning i kommunikasjon, konfliktløsning og utviklingsstøttte for fagfolk i barnehage, skole og deg som veileder foreldre!

Tenåringsfamilien

Kurs for deg med barn i tenårene.
Oppstart 17. januar.

Les mer her

Flere kurs fra vårt nettverk:

Førstehjelpskurs for barnehager og skoler.

iStock_Chest press_First aid_Small

Vi tilbyr også førstehjelpskurs for barnehager og skoler over det meste av landet, via vårt nettverk av instruktører og samarbeidspartnere. Alle våre kursholdere er utdannet helsepersonell med akuttmedisin som profesjon. Les mer her.

Førstehjelpskurs for foreldre.

I Oslo arrangerer vi førstehjelpskurs for foreldre og deg med omsorg for barn hver måned. Dette kurset egner seg også godt for ansatte i barnehager og skoler. Les mer om dette kurset her.

Kurs fra Foreldrekompetanse.no

Konfliktløsning og utviklingsstøtte?

Kurs om kommunikasjon og konflikløsning for deg som opplever konflikter og vanskelige situasjoner i relasjoner med barn, i alle aldre. Her får du konkrete svar og løsninger på hverdagslige utfordringer, og hvordan du kan løse de på en måte som styrker barns utvikling..

Les mer her.

Traumer, relasjonelt stress og barns utvikling.

I dette kurset får en grunnleggende forståelse av hva traumer og relasjonelt stress er, og hvordan både positivt og negativt stress er med på å påvirke og forme barnets utvikling.

Les mer her.

Grensesetting i relasjoner med barn.

Kurs om betydningen av grensesetting og voksnes lederrolle for barns utvikling. Personlige grenser, barns grenser og konfliktløsning i grensesettingssituasjoner.


Les mer her.

Læringsmotivasjon.

Hva er det som driver frem våre handlinger, enten vi skal gjøre noe vi har lyst til, eller noe vi ikke liker. Og hva kan underminere motivasjon? Dette er det viktig å kunne noe om når vi skal legge til rette for barns utvikling og læring, både som foreldre og fagpersoner.

Les mer her.

De første månedene.

I dette kurset lærer du hva du kan gjøre for å hjelpe barnet når barnet gråter, hvordan du kan forstå og forholde deg til barnets lyder og utrykk, og hva du kan gjøre for å tilrettelegge for bedre søvn, både for voksne og barn.

Les mer her.

De første årene.

Dette kurset dreier seg om hvordan vi kan støtte barnets sosiale, emosjonelle og språklige utvikling de første årene, og legge grunnlaget for en god utviklingsstøttende relasjon, trygg tilknytning og god kommunikasjon helt fra starten av.

Les mer her.

Mindfulness i omsorgsrollen.

Dette kurset handler om våre egne reaksjonsmønstre, tanker og følelser, og hvordan vi kan jobbe med oss selv for å bryte ut av negative eller lite hensiktsmessige mønstre. Økt evne til å beholde ro og oversikt i vanskelige situasjoner gjør at vi har større mulighet til å kunne bryte ut av negative mønstre, skape muligheter for ny læring, problemløsning og resiliens.

Les mer her.

Konflikter mellom barn, voksnes rolle.

Dette kurset dreier seg om voksnes rolle i konflikter mellom barn og hvordan vi kan sette grenser og hjelpe barn å løse konflikter, samtidig som vi hjelper barna  å utvikle sosiale ferdigheter, evne til selv å håndtere konflikter, finne løsninger sammen, sette egne grenser og respektere andres.


Les mer her.

Kurs fra våre seminarledere.

Her presenterer vi kurs utviklet og ledet av våre dyktige seminarledere og fagpersoner, som alle har deltatt på vår seminarlederutdannelse.

Barn i skolealder

Dette kurset tar for seg  barn i skolealder og hvordan du som forelder kan støtte barnets utvikling. Kurset er utviklet og ledet av psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery. Du kan lese mer om dette kurset her.

Østeuropeiske barn i norsk barnehage.

Hvordan kan barnehager kan sikre god utvikling og språkferdigheter for barn med minoritetesbakgrunn? Les mer om dette kurset her.

Sterke følelser, kommunikasjon i praksis.

Hvordan forstå barns sinne og aggresjon i ulike situasjoner og ulike aldre. Kurset er utviklet og ledet av psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery. Du kan lese mer om dette kurset her.

Kurs om evnerike elever

Dette kurset handler om hvordan vi kan bli bedre i stand til å gi de evnerike elevene en høy grad av skolelivskvalitet.  Du kan lese mer om dette kurset her.