FB

Jesper Juul

Jesper Juul (f. 1948 – 2019) – familieterapeut og forfatter – levde i tre forskjellige familier og fikk en sønn.

Jesper Juul jobbet i mange år, og i en rekke forskjellige sammenhenger, med barn og unge med atferdsvansker, grupper av enslige mødre, og med foreldregrupper.

I perioden 1979 til 2004 ledet Jesper Juul Kempler Instituttet i Danmark, som primært utdanner familierådgivere og familieterapeuter. Han jobbet også – på frivillig basis – arbeidet med barn, unge og familier i flyktningleire under krigen i det tidligere Jugoslavia, samt med veiledning og etterutdannelse av lokale fagpersoner.

Jesper Juul stiftet i 2005 FamilyLab International og i årene etter dette lokale organisasjoner i en rekke land, inklusive Norge. Frem til 2013 var Jesper Juul aktiv som veileder, rådgiver og terapeut i store deler av Europa.

Etter at Jesper ble alvorlig syk i 2013 kunne han ikke reise og undervise mer, men fortsatte noe undervisnings og skrivearbeid fra sitt hjem i Odder i Danmark. Formidlings og undervisningsarbeidet til FamilyLab International ble i 2015 overtatt av FamilyLab Association. FamilyLab Association er ledet av de nasjonale lederene i de 15 landene som var tilknyttet FamilyLab International.

Du kan se nettsiden til FamilyLab Association her.

Jesper Juul har skrevet flere bøker for foreldre og fagfolk, hvorav den mest kjente er ”Ditt kompetente Barn”, som foreløpig er oversatt til femten språk og solgt i 500 000 eksemplar.

Du finner en full oversikt over Jesper Juuls bøker på norsk i vår bokhandel, her.

Besøk gjerne Jesper Juul’s egen hjemmeside: jesperjuul.com

Jesper Juul’s forfatterskap

Den boken Jesper Juul er mest kjent for er “Ditt kompetente barn”. Denne boken har blitt oversatt til mer enn 15 ulike språk og er en av de bestselgende bøker om barn i Europa de siste 15 årene. “Ditt kompetente barn” er en generell bok om relasjoner med barn og kan anbefales til alle med interesse for dette temaet.

De neste bøkene der er naturlig å nevne, og anbefale til de som ikke er kjent med Jesper Juul’s bøker fra før, er bøkene “Kunsten å si nei” og “Her er jeg, hvem er du?”. Disse er også blant Jesper Juul’s mest populære bøker og henvender seg til alle som er opptatt av relasjoner med barn. De er oversatt til en rekke ulike språk og er av de mest lettleste.

Et tilgjengelig og lite teoretisk språk er noe som kjennetegner Jesper Juul’s forfatterskap. Dette, sammmen med praktiske eksempler og historier mange kjenner seg igjen i har gjort hans bøker spesielt populære. Bøkene er skrevet på en lett tilgjengelig måte for alle, og ikke bare for spesielt interesserte fagfolk, selv om han skriver om eksistensielt viktige temaer for alle mennesker.

Jesper Juul har skrevet to bøker som i større grad retter seg mot fagfolk. Dette er bøkene “Foreldreveiledning” og “Fra lydighet til ansvarlighet”, som han skrev sammen med den danske psykologen Helle Jensen. “Fra lydighet til ansvarlighet” gir en dypere og mer inngående innføring i hans grunnleggende filosofi og tankegang, og eksempler på hvordan den kan overføres i praksis. “Foreldreveiledning” retter seg mot fagfolk som jobber med veiledning av foreldre.

I tillegg skrev Jesper Juul en rekke bøker om mer spesifikke temaer, som “Mann og pappa”, “Tenåringsforeldre”, “livet i familien”, “samtaler med foreldre”, “familier med kronisk syke barn” og flere andre.

Du finner en full oversikt over Jesper Juuls bøker på norsk i vår bokhandel, her.

Ønsker du en oversikt over Jesper Juul’ litteratur oversatt til andre språk så finner du det på nettsiden.

Du finner alle Jesper Juuls bøker i Famlabs bokhandel.

Våre kurs i tiden fremover

EKSPLOSIVE BARN

Problemløsning Gjennom Samarbeid. Seminar med Professor Ross Greene.

Kurs med Ross Greene.
Modul 1: Mandag 15. august kl. 08.30 – 16.00.
Modul 2: Tirsdag 16. august kl 08.30 – 16.00.

Les mer her.

 

Veilederutdanning

Kommunikasjon og konflikthåndtering i relasjoner med barn. Veilederutdanning 12 dager over et år. Les mer her.

 

Konflikter i relasjoner med barn

Kurs for foreldre og deg som jobber med barn. Les mer her.

 

Foreldrekurshelg

Våre populære kurshelger for foreldre, og deg som jobber med barn. Kurs om barns selvfølese, kommunikasjon og konflikthåndtering mm. Les mer her.

 

Barns selvfølelse

Om forskjellen på ”selvfølelse” og ”selvtillit” og betydningen av begge. Hvordan styrke barns selvfølelse. Les mer her.

 

Førstehjelpskurs for småbarnsforeldre

Kurs hver måned i Oslo. Les mer her.

 

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Fyll inn epost og fornavn under.

Du kan når som helst enkelt avregistrere deg fra nyhetsbrevet.

You have Successfully Subscribed!