lang="en-US"> Barn og leker. Trenger barn dyre kjøpeleker? | Famlab.no
Famlab.no

Barn og leker. Trenger barn dyre kjøpeleker?

Gutt som leker med leketøybil
Latest posts by Anja Austlid (see all)

Hans Holter Solhjell har blitt intervjuet av dinside.no om barn og leker. Trenger vi innkjøpte leker for å støtte barns læring og utvikling? Eller er det like mye et problem i dag når mange barn har for mange leker? Det er ikke uvanlig at barn i dag har hele skap og til og med hele rom fulle av leker og ting som aldri er i bruk. Vi får håpe at det enten blir gjenbrukt av andre barn, eller resirkulert.
Er det bedre å leke kreativt og fantasifullt med en leke, enn å flytte seg rastløst fra den ene leken til den andre?

Hvilke leker og aktiviteter anbefaler du? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Her er noen sitater fra artikkelen:

“Gjennom leken lærer barnet å bli kjent med både den fysiske og den sosiale verden. Barnet lærer å utforske ting, løse problemer det møter, håndtere sin egen frustrasjon når de ikke får ting til og få hjelp fra andre. Og barnet opplever gleden ved å mestre noe nytt, samarbeide med andre barn eller voksne, møte andres grenser og mye annet”.

“Men når man snakker eller leser om leker i dag får man kanskje inntrykk av at lek er en ting, og ikke en aktivitet, sier han”

“Det er fullt mulig for barn og voksne å leke 100 prosent fullverdig – med stor glede, innlevelse og engasjement, samt få fullt utviklingsmessig utbytte av lek, helt uten innkjøpte leker”

Du kan lese hele artikkelen på dinside.no her. https://www.dinside.no/okonomi/hvilke-leker-er-bra/61949780

Latest posts by Hans Holter Solhjell (see all)
Exit mobile version