FB

Anerkjennende kommunikasjon i praksis

Om kommunikasjon for å skape bedre kontakt

Kan man lære å kommunisere bedre med barna sine? Eller vi dømt til krangler om små og store ting?

Hvor vondt er det ikke å havne i kamp med sine egne barn, og hvor sinte blir vi ikke på oss selv for at det blir sånn?

Gjennom å lære om Ikke Voldelig Kommunikasjon, IVK,  kan du bli mer bevisst hvordan du selv kan uttrykke deg ærlig og også lytte mer empatisk. Du kan bli mer klar over hvordan din egen kommunikasjon virker, og hvordan du kan bidra til færre konflikter med dine nærmeste og bedre løse de konfliktene som oppstår.

Vi vil snakke om hvordan man kan bruke IVK og anerkjennende kommunikasjon i ulike typer situasjoner.

Det kan handle om å komme seg opp og ut om morgenen, måltider, søskenkrangel, eller hvordan høre et ja bak et “NEI!”

Du vil også kunne ta opp situasjoner du selv opplever, og vi vil se på hvordan IVK kan brukes i disse situasjonene.

Anniken Poulsson Beer er utdannet førskolelærer og dramapedagog. Hun er sertifisert trener i Ikke-Voldelig Kommunikasjon og har jobbet aktivt med dette siden 2007. Hun er også seminarleder for Famlab siden 2006 og jobber til daglig som styrer i en barnehage i Vestby. I tillegg til mange års erfaring i barnehage, har hun også vært lærer i 1. klasse. Hun har holdt kurs med ulike tema siden 1994. Anniken er gift og mor til 3 gutter i alderen 11-25 år.

IVK er en modell utviklet av den amerikanske psykologen Marshall B Rosenberg, for å hjelpe mennesker å leve mer fredelig sammen. Modellen er konkret og praktisk orientert, og er basert på mange av de samme verdiene som Jesper Juuls tanker. Jesper Juul og Rosenberg jobbet også sammen under og etter krigen på Balkan. Rosenberg vokste opp i Detroit indre by på 40 tallet, et område med kraftige opptøyer. Han ble tidlig interessert i hva som påvirker oss i enten voldelig eller fredelig retning, og fant ut at måten vi tenker om oss selv og andre, og måten vi bruker språket har stor påvirkningskraft. Derfor utviklet han denne modellen. Dette kurset gir en innføring i modellen, i grunnleggende begreper og også mange eksempler på hverdagskommunikasjon mellom voksne og barn.

Seminardatoer:
Se oversikten til høyre.

Pris: 650 kroner. 575 kroner for Famlab medlemmer, 1100 kroner for par /1025 om den ene er medlem.

Påmelding:
Kurs i Oslo
Du melder deg på via påmeldingssiden til Foreldrekompetanse.no her,https://kurs.webmesteren.no/foreldrekompetanse

Kurs i Stavanger
Påmelding her, https://kurs.webmesteren.no/famlab

Videregående kurs. Anerkjennende kommunikasjon 2.
Forutsetter deltagelse på grunnkurset, enten tidligere eller samme helg.
Samme priser som for grunnkurset.

Rabatt for Famlabmedlemmer: Medlemmer av Famlab får rabatt på de fleste av kursene våre. Om du melder deg på via påmeldingssystemet velger du da denne rabatten i rabattfeltet når du melder deg på. Om du ønsker å betale via giro og melder deg på via epost må du oppgi at du er medlem.

Partnerrabatt: Disse rabattene gjelder for par, eventuelt to foreldre som ikke bor sammen. Er du enslig, men ønsker å ha med en person som hjelper deg mye med barna, for eksempel farmor eller farfar, kan dere også få denne rabatten.

Grupperabatt: 500 kroner per person om dere er fem eller flere, og ved felles påmelding og betaling.Grupper og institusjoner kan få tilsendt en giro. Send da opplysninger, navn og kontaktinformasjon til post@famlab.no.

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Fyll inn epost og fornavn under.

Du kan når som helst enkelt avregistrere deg fra nyhetsbrevet.

You have Successfully Subscribed!