FB

Tenåringsfamilien

Det store spranget - om å veilede sin tenåring helt i mål

Dette inspirasjonsseminaret handler om hvordan vi som voksne sparringspartnere kan støtte våre tenåringer på en positiv, åpen og empatisk måte og møte våre tenåringer på en ikke-dømmende måte der de er og for hvem de er.

Ditt barn kan mye selv, men ikke alene!

Tenåringer går gjennom en fase av livet der hvor det kan se ut som at de ikke lenger trenger sine foreldre og søsken på samme måte som tidligere. Dette er imidlertid ikke sant, da tenåringer trenger akkurat samme empati, kjærlighet, veiledning og personlige grenser som små barn, men tilpasset sin alder, modenhet og situasjon.

De trenger å bli anerkjent for hvem de er og ikke bli dømt etter hvem du synes de bør være.

Dette kurset vil ta for seg hvordan tenåringer tenker, deres behov, deres ansvar for seg selv og andre, tillit mellom den voksne og tenåringen, likeverd og hvordan vi kan støtte våre barn i prosessen fra å være barn til å bli voksen.

Vi kommer også inn på viktige temaer som i mange familien også kan bli konflikter, som skole, utdanning, fester, komme-hjem tid, alkohol, penger og forbruk, ansvar og oppgaver i fellesskapet, ungdoms rett til et privatliv, fritid og aktiviteter, påkledning, stil, make-up, kriminalitet, narkotika, venner, deltakelse i (stor-) familiens liv, seksualitet, kjærester, de voksnes parforhold og sosiale liv.

Hvilke av disse temaene det blir brukt tid på vil avhenge av spørsmål fra deltagerene og hva som virker aktuelt i gruppen.

Dette kurset har som mål å inspirere tenåringsfamilien i en prosess med å utvikle en mer givende og konstruktiv tid for alle i familien, og familiens utvikling som helhet.

Tenåringene er i en utrolig utvikling, men det føles ikke alltid like utrolig gøy å være i nærheten. Det er så mye som skjer, og som forelder må du være koblet på samtidig som du gir frihet. Noen unge blir for strenge mot seg selv og syke av det, andre gir så slipp at det skaper bekymring. Hvordan kan du være til hjelp og holde kontakten helt til din ungdom klarer seg selv?

Pris kr 650,- pr deltager, kr 950,- for par.

Meld deg på her

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Fyll inn epost og fornavn under.

Du kan når som helst enkelt avregistrere deg fra nyhetsbrevet.

You have Successfully Subscribed!