FB

Pedagogisk mindfulness.

Famlabs instruktørutdanning for deg med engasjement for barn, skole og barnehage.

 

mindfulness

Har du lyst til å få dypere kjennskap til mindfulness, slik at du både kan praktisere mindfulness i ditt eget liv og samtidig anvende denne kjennskapen til å undervise barn, unge og fagfolk? I så fall er vår instruktørutdanning i Pedagogisk mindfulness noe for deg!

Vi tilbyr en instruktørutdanning som gir deg en solid og allsidig grunnutdannelse i mindfulness. Du blir i stand til å forstå de klassiske prinsippene i mindfulness og lærer deg å integrere og bruke dem i eget liv.

Denne utdanningen gir det en dyp personlig og praktisk erfaring med mindfulness, og kan anvendes direkte i ditt profesjonelle arbeid med barn og unge. Gjennom utdanningen lærer du en rekke enkle, men virkningsfulle, mindfulness verktøy, blant annet yogatrening, mediasjon, fantasireiser, pustetrening og kreative prosesser.

Alt dette er teknikker som du enkelt kan integrere i ditt pedagogiske arbeid. Du lærer å undervise øvelsene selv i kurs og individuelle samtaler. Utdanningen kombinerer selvinnsikt og fordypning, med formidling av mindfulnessteknikker til barn og unge.

Hele kurset er erfaringsorientert og krever aktivt engasjement fra deltakernes side, både under samlingene, og gjennom personlig mindfulnesspraksis mellom samlingene.

Målgruppe

Utdanningen egner seg for pedagoger, lærere, sosialrådgivere, terapeuter, psykologer og andre som driver undervisning rådgivning og sosialt arbeid.

Det kreves ingen forutgående kjennskap til mindfulness, men forutsetter en aktiv og motivert deltakelse i undervisningen.

Utdannelsen er også åpen for andre med interesse for mindfulness og relasjoner/arbeid med barn.

Datoer for utdannelsen i 2015

Modul 1. 29-31. oktober.
Modul 2. 10-12. desember.
Modul 3. 8-10. januar (2016).
Modul 4. 5-7. februar (2016).

Tidspunkt: Vi jobber hver dag fra kl. 09.00 – 16.00.

Datoer for utdannelsen i 2015

Modul 1. 29-31. oktober.
Modul 2. 10-12. desember.
Modul 3. 8-10. januar (2016).
Modul 4. 5-7. februar (2016).

Tidspunkt: Vi jobber hver dag fra kl. 09.00 – 16.00.

Oppbygning

Kurset er delt inn i fire moduler med tre dager hver. Undervisningsformen varierer mellom teoretisk opplegg, individuell trening og gruppearbeid. På alle undervisningsdagene vil det blir satt av tid til refleksjon og egen utforskning.

Pris og påmelding.

Pris: kr. 19.900,- Prisen inkluderer kost og losji under modul 2. Og kaffe, te og frukt under de andre 3 modulene. Depositum på 3000 kroner blir fakturert når du får bekreftet plass på utdannelsen. Resten av beløpet blir fakturert 6-8 uker før utdannelsen starter. Ved påmelding senere enn dette faktureres hele beløpet.
Påmelding: Du melder deg på ved å fylle ut skjemaet nederst på denne siden.
Avmelding og generelle vilkår. Påmelding er bindende. Du kan lese mer om påmelding og generelle vilkår på denne siden.

Kursleder er Marie KronquistMarie_Kronquist_200

Marie Kronquist er pedagogisk konsulent og eier af konsulentvirksomheten Barnehøyde. Marie er utdannet Mindfulness Instruktør, coach, utviklingskonsulent samt Enneagram og NLP Trener. Hun har studert pedagogik, psykologi og kommunikasjon ved Københavns Universitet.

Marie Kronquist er pedagogisk konsulent og eier af konsulentvirksomheten Barnehøyde. Marie er utdannet Mindfulness Instruktør, coach, utviklingskonsulent samt Enneagram og NLP Trener. Hun har studert pedagogik, psykologi og kommunikasjon ved Københavns Universitet.

“Så længe jeg kan huske tilbage, har personlig og spirituel udvikling haft min helt særlige interesse. Derfor er det et privilegium for mig at arbejde med mindfulness, yoga og meditation. Et arbejde som handler om at skabe velvære, sindsro og bevidsthed. Jeg har uddannet mig indenfor pædagogik, psykologi, kommunikation, coaching, ledelse, meditation, yoga og mindfulness. Siden 2008 har jeg fungeret som selvstændig konsulent og jeg har haft fornøjelsen af at assistere, undervise og vejlede hundredvis af mennesker. Gennem en lang årrække har jeg rejst og opholdt mig i Indien og deltaget i adskillige kurser, workshops og forløb indenfor meditation og mindfulness.”

$

Modul 1

Præsentation af deltagerne Gennemgang af uddannelsen – indhold, forløb og udbytte Introduktion til mindfulness, herunder ”De 7 Principper” – individuel refleksionsarbejde samt gruppearbejde relateret til De 7 Principper. Hjertets Intelligens, et teoretisk ståsted af Howard Gardner Pentagrammet – fra teori til praksis Modulet vil indeholde forelæsninger samt individuelt arbejde og gruppeprocesser. Deltagerne vil få præsenteret forskellige praktiske værktøjer, herunder meditationer, kropsøvelser og åndedrætsteknikker – alt sammen værktøjer som deltagerne skal praktisere mellem modulerne.

$

Modul 3

Opsamling efter modul 2. Gennemgang af egne erfaringer og praksis Tidens børn og unge Den pædagogiske platform Mindfulness og pædagogikken Praksis, musik og redskaber Børn og unge med særlige behov Modulet vil indeholde forelæsninger samt individuelt arbejde og gruppeprocesser. Modulet vil i høj grad være praksisorienteret og deltagerne vil få kendskab til en lang række mindfulness værktøjer og øvelser, som med fordel kan anvendes i arbejdet med børn og unge. Dette modul vil også indeholde fællesmeditationer, yoga og bevidsthedstræning.

$

Modul 2 – internat

Dette modul er en fordybelsesproces. Vi arbejder med stilhed, meditation og bevidsthed. Vi arbejder med tematikker som selvledelse, tillid, accept og ærlighed. I stilhed arbejder vi med meditation. Vi udforsker meditationen og gå dybere ind i hvad meditation kan og hvordan vi kan bruge meditationen, samt hvordan vi kan udvikle vores egne praksis, samt lære det fra os. I stilheden arbejder vi endvidere med yoga, kropsbevidsthed, bevægelse og vejrtrækning. Modulet vil primært foregå i stilhed, så deltagerne kan udforske og arbejde med deres egen proces. Der vil være fællesmeditationer, yoga og korte forelæsninger.

$

Modul 4

Opsamling efter modul 3 Mindful formidling At skabe varige forandringer Etik og moral At videregive mindfulness Modulet vil indeholde forelæsninger samt individuelt arbejde og gruppeprocesser. Omdrejningspunktet på dette modul vil være formidling og kommunikation – at formidle en tilstand. Derudover vil deltagerne udføre egne programmer og praksisser. Modulet vil også indeholde fællesmeditationer, yoga og bevidsthedstræning.

Anbefalt litteratur

– Mindfulnessbasert kognitiv terapi

– Mindfulness for nybegynnere – Rolig og oppmerksom som en frosk – Mindfulness i foreldrerollen

Du finner disse bøkene i vår bokhandel, sammen med flere andre bøker om mindfulness.

Her er vår bokhandel:

[jotform id=”52393653089363″]

Et fantastisk kurs som jeg fikk et svært godt utbytte av, både personlig og som fagperson. En utrolig dyktig kursleder, Marie, som skapte en trygg gruppe, selv om vi var mange deltakere, noe som er det beste utgangspunkt for læring og personlig vekst. Hun klarer å se hver enkelt, og å følge hver enkelt i våre prosesser. Jeg kan gi de beste anbefalinger om å delta på kurset

Elisabeth Aasen, psykolog

Fantastisk kursleder, dyktig, faglig og menneskelig, klare å lage en trygg, god gruppe, en god basis for læring”.”Spesielt fornøyd med kursleder. Elsket internatdelen, flott vri på et kurs, i stillhet!””En god oppdeling av dagen. God balanse mellom foredrag, samtale, øvelser og tid til egen refleksjon

Vi gjorde mange øvelser som ga meg erfaring og idéer til hvordan jeg kan bruke mindfulness i klasserommet. Opplever allerede at jeg er tryggere sammen med elevene, og har forsiktig startet med oppmerksomt nærvær sammen med 16-åringer. Fantastisk instruktør på kurset!

Hilde Kneppen

Jeg har gått på mange kurs i både læringsstiler, om barn og empati tidligere. Etter instruktørutdannelsen og Empati og mindfulness i pedagogisk praksis opplever jeg nå en nærhet og en glede i læringssituasjoner, som jeg ikke har greid å hente fram hos meg selv tidligere. Veldig fornøyd med kursene, kursopplegg og kursholderne. Anbefales.

Anne Helen Brevik

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Fyll inn epost og fornavn under.

Du kan når som helst enkelt avregistrere deg fra nyhetsbrevet.

You have Successfully Subscribed!