FB
Anja Austlid
Latest posts by Anja Austlid (see all)

Hans Holter Solhjell har blitt intervjuet av dinside.no om barn og leker. Trenger vi innkjøpte leker for å støtte barns læring og utvikling? Eller er det like mye et problem i dag når mange barn har for mange leker? Det er ikke uvanlig at barn i dag har hele skap og til og med hele rom fulle av leker og ting som aldri er i bruk. Vi får håpe at det enten blir gjenbrukt av andre barn, eller resirkulert.
Er det bedre å leke kreativt og fantasifullt med en leke, enn å flytte seg rastløst fra den ene leken til den andre?

Gutt som leker med leketøybil

Hvilke leker og aktiviteter anbefaler du? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Her er noen sitater fra artikkelen:

“Gjennom leken lærer barnet å bli kjent med både den fysiske og den sosiale verden. Barnet lærer å utforske ting, løse problemer det møter, håndtere sin egen frustrasjon når de ikke får ting til og få hjelp fra andre. Og barnet opplever gleden ved å mestre noe nytt, samarbeide med andre barn eller voksne, møte andres grenser og mye annet”.

“Men når man snakker eller leser om leker i dag får man kanskje inntrykk av at lek er en ting, og ikke en aktivitet, sier han”

“Det er fullt mulig for barn og voksne å leke 100 prosent fullverdig – med stor glede, innlevelse og engasjement, samt få fullt utviklingsmessig utbytte av lek, helt uten innkjøpte leker”

Du kan lese hele artikkelen på dinside.no her. https://www.dinside.no/okonomi/hvilke-leker-er-bra/61949780

Hans Holter Solhjell
Latest posts by Hans Holter Solhjell (see all)